Home > Internet Vergelijken > Extra Hardware Voor Beter Bereik, Wat Kun Je Allemaal Inzetten?

Sharing is caring!

Zoals in het begin werd beschreven, leidden niet alle kunstjes in de software tot succes. Huishoudens, draadloze routers en de interactie tussen eindapparaten en die routers zijn te variabel om een garantie voor succes te garanderen. Als je nog steeds je wifi-ontvangst wilt verbeteren – en deze keer zul je zeker een verschil opmerken – bekijk dan deze tips, ook kun je tips lezen op internetvergelijken.org/internet

Ook kun je kiezen voor een pakket met meer diensten, kijk op https://internetvergelijken.org/internet-en-tv/https://internetvergelijken.org/internet-en-tv/ om de beste tips te lezen over pakketten met meer diensten. Ook kun je een gids lezen over alle hardware die je nog meer kunt gebruiken om je bereik te verhogen.

Aansluiting Van Externe Antennes

Deze tip kan niet met elke WLAN-router worden geïmplementeerd . Als het een model is met externe antennes die je zelf kunt in- en uitschakelen, is het soms voldoende om een sterkere set antennes te kopen. Vooral voor oudere apparaten komt deze mogelijkheid in aanmerking. Als de fabrikant het verkeerde einde heeft opgeslagen, verhoogt u de signaalsterkte met uw eigen handen. Veel moderne apparaten zijn echter uitgerust met interne antennes, waar deze tip niet haalbaar is.

De Klassieker: WLAN-Repeater

Een van de beste manieren om de waarde van Wi-Fi-ontvangst te verbeteren, is het gebruik van WiFi-repeaters . In termen van de leek, legt u het WLAN-signaal vast, versterkt u het en stuurt u het terug naar de omgeving. Zelfs in ruimtes waar je vroeger een slechte ontvangst had, kun je ineens genieten van uitstekend surfen en gebruik je in het algemeen internet als je een WiFi-repeater in dezelfde ruimte gebruikt.

Ze kosten tussen de 20 en 80 euro en vereisen een vrije aansluiting voor gebruik. De apparaten van verschillende fabrikanten zijn compatibel met elkaar – althans in theorie. In de praktijk is gebleken dat de twee apparaten het beste samenwerken wanneer WLAN-routers en draadloze repeaters van dezelfde fabrikant komen . Het voorkomt ook niet dat u meerdere draadloze repeaters in één huishouden gebruikt. De verbinding wordt gemaakt met slechts één druk op de knop via de WPS-knop of door het invoeren van het WLAN-wachtwoord in de repeater-software.

Let Op: Als het een gebruikelijke wifi-repeater is , wordt de maximale gegevenssnelheid gehalveerd . Een draadloze router die bijvoorbeeld gegevens verzendt met bijvoorbeeld 300 Mbps, zou terugvallen op “slechts” 150 Mbps. Oplossing WLAN-repeater met crossband-functie (ook wel dual-band genoemd ). Deze zijn duurder, maar voor de volledige prestaties wordt gehandhaafd.

Populaire repeaters zijn afkomstig van AVM (de Fritz- of Fritzbox-serie ), Netgear , Linksys of TP-Link . Maar ook goedkope apparaten van Aldi (bijv. Het merk Medion) kunnen het WLAN versterken.

Externe Antennes Voor Computers En Notebooks

Interne WLAN-antennes in notebooks of zelfs WLAN-adapters voor desktop-pc’s, die slechts zo groot zijn als een vingernagel en verdwijnen in de USB-poort, kunnen last hebben van ouderdom of gewoon te klein zijn om een hoge signaalsterkte te bieden . Voor 10 tot 20 euro zijn er al draadloze antennes die je aansluiten op een USB-poort en die de draadloze ontvangst aanzienlijk verbeteren . Het resultaat zou een hogere downloadsnelheid moeten zijn en minder (indien aanwezig) verbreekt . Als een uitwisseling, echter, moet je een USB-poort opofferen, wat een probleem kan zijn, vooral met apparaten zoals tablets.