Home > Mobiele Telefoon > Hoe Je Straling Van Mobiele Telefoons Kunt Verminderen

Sharing is caring!

Is elektromagnetische straling gevaarlijk? Omdat mobiele telefoons bestaan, wordt ook hun blootstelling aan straling en hun impact op onze gezondheid besproken. Niemand weet precies hoeveel straling van mobiele telefoons schadelijk is en kan zelfs leiden tot gezondheidsproblemen.

Elke gebruiker van een mobiele telefoon kan met slechts een paar eenvoudige maatregelen een aanzienlijke vermindering van straling bereiken. Hier zijn enkele tips voor het verminderen van de sterkte (intensiteit) van elektromagnetische straling en het verkorten van de duur van de stralingsblootstelling. Geen mobiele telefoon aanbiedingen die op kan tegen de gezondheid van onszelf.

Probeer Weer Eens Ouderwets Te Gaan Schrijven

Meestal communiceren jongeren via sms via WhatsApp of sms. Dat is maar goed ook, want als je tikt, is de smartphone verder weg van het hoofd dan wanneer je op je oor praat. Ga je toch liever niet schrijven en wil je toch genieten van een geweldige smartphone zoals de iPhone 8. Je kunt op https://vergelijk-mobiele-telefoon.nl/iphone-8/ alles over deze telefoon vinden en misschien is het wel iets voor jou.

Alleen Met Goed Ontvangst Met Elkaar Bellen

Wanneer de ontvangst streepjes op het display van de telefoon naar beneden gaan, springt de straling omhoog. Hoe slechter de verbinding met het volgende basisstation, hoe hoger het vermogen waarmee de mobiele telefoon uitzendt – en dus de sterkte (intensiteit) van de elektromagnetische straling. Wacht daarom tot de volledige ontvangst beschikbaar is. Bovendien kan draadloos via WLAN worden gebruikt om te bellen via het mobiele netwerk.

Houdt De Smartphone Zo Ver Weg Mogelijk Van Lichaam

Wanneer mogelijk, moet de smartphone weggehouden worden van het lichaam, vooral van het hoofd. Hoe verder de smartphone weg is van het lichaam en het hoofd, hoe lager de blootstelling aan straling. De hand moet de achterkant van de case zo vrij mogelijk achterlaten wanneer je naar het oor belt, want op deze manier bescherm je de straling niet naar buiten en wordt deze niet naar het hoofd gereflecteerd.

Als u alleen thuis bent, kunt u de luidspreker aanzetten terwijl u aan het bellen bent. Zo kan het apparaat op de tafel blijven en wordt de straling op het lichaam aanzienlijk verminderd. Nuttig is ook een headset, waarmee het nog comfortabeler kan zijn en u kunt chatten zonder hals dislocaties. In de auto wordt een luidspreker aanbevolen.

Een headset kan erg nuttig zijn om de straling van mobiele telefoons te verminderen terwijl u aan het bellen bent.

Kijk Eens Naar Mobiele Telefoons Met Weinig Straling

De straling is erg verschillend, afhankelijk van het model. Indicaties van de straling worden gegeven door de zogenaamde SAR-waarde (specifieke absorptiesnelheid), die fabrikanten moeten vermelden op de verpakking. Hoe lager het blijkt, hoe beter. Volgens de wet is een maximale waarde van twee watt per kilogram lichaamsgewicht toegestaan.
Een paar smartphones in vergelijking: SAR-waarden aan het hoofd (EU):

  • Samsung Galaxy S9, 0,36 W / kg
  • Huawei Mate 20 Pro, 0.40 W / kg
  • Apple iPhone XR, 0,99 W / kg
  • Apple iPhone XS en XS Max, 0,99 W / kg