Home > Verzekering Winkel > Redenen Om Een Ongevallenverzekering Af Te Sluiten In Duitsland

Sharing is caring!

Ongevallen gebeuren niet vaak en jij ook niet? Ben je daar te voorzichtig voor? De statistieken zeggen anders. Volgens een studie uit 2013, de Bundesanstalt van Arbeid en Gezondheid lijdt elk jaar ongeveer 8,6 miljoen mensen in Duitsland bij een ongeval een fatale schade.

Slechts 35% van de mannen en 25% van de vrouwen heeft een privé-ongevallenverzekering. Dat betekent dat ruim 60% van de bevolking niet wordt gerespecteerd (bron: best for planning 2015) – in geval van nood kan dit een grote financiële impact hebben.

In Duitsland kun je de keuze maken uit een aantal andere verzekeringen zoals de handige smartphone verzekeringen of inboedelverzekeringen. Lees jezelf erover in en vergelijk alle aanbieders!

In Sommige Gevallen Worden Ongevallen Niet Gedekt

Wist je bijvoorbeeld dat je op kantoor loopt naar het toilet, maar alles wat er achter de gesloten deur gebeurt is dat niet?

Nieuwsgierig, maar ook waar: tijdens een bedrijfsevenement plus een overnachting liep een klant een ernstig ongeluk met een paar gebroken botten op tijdens het slaapwandelen – de wettelijke ongevallenverzekering is hier niet van toepassing, omdat onze klant niet aan het werk was – wat het eigenlijke avondevenement zou hebben geteld.

Financiële Gevolgen Zijn Moeilijk Zelf Te Betalen

In bijzonder slechte gevallen zijn thuis reconstructie maatregelen nodig of is de behoefte aan zorg door verplegend personeel toegenomen. De kosten kunnen enorm zijn. De particuliere ongevallenverzekering biedt een uitgebreide verzekeringsdekking tegen deze gevolgen. Getroffen personen ontvangen een vooraf vastgesteld bedrag in geval van schade, waardoor zij de nieuwe levenssituatie kunnen financieren.

Wat Is Er Dan Wel Gedekt En Wat Zijn De Voordelen?

Verzekerden ontvangen alleen een ongevallenverzekering als er sprake is van een ongeval in de zin van het verzekeringsrecht. Met andere woorden, een ongeval in de zin van verzekeringsrecht veronderstelt een plotselinge externe impact op het menselijk lichaam, wat resulteert in onvrijwillige schade aan de gezondheid.

Een ongeval wordt ook overwogen wanneer verhoogde kracht wordt uitgeoefend op de ledematen of de wervelkolom om gewrichten of pezen, ligamenten of spieren te scheuren of te scheuren. Dit is natuurlijk niet te onderschatten, vooral niet voor sporters.

Wat Is Dan Eigenlijk Precies Een Ongevallenverzekering?

Afhankelijk van wat u eerder in uw contract hebt afgesproken, ontvangt u een eenmalige betaling of een maandelijks pensioen in geval van schade. In veel contracten zijn z. B. bergingskosten, cosmetische chirurgie of zelfs ziekenhuis uitkering al verzekerd. Een meer gedetailleerde uitsplitsing biedt u aan uw adviseur, omdat voor iedereen de afdekking individueel is en daarom moet worden aangepast aan de specifieke situatie.

Voor Wie Is Een Ongevallenverzekering Een Goede Keus?

In principe iedereen, van het kind tot de huisvrouw tot de extreme atleet. Statistisch gezien gebeuren de meeste ongelukken thuis, tijdens sport of andere recreatieve activiteiten. Volgens informatie van het Federaal Instituut voor Arbeidsveiligheid en Gezondheid is het aandeel arbeidsongevallen waarvoor de wettelijke ongevallenverzekering dekt slechts 24 procent. Een private hedge is niet te onderschatten en u moet in geval van twijfel aan een consult nadenken.